A fogorvos válaszol

Fáj a fogam foghúzás után

Tisztelt Doktor úr!Az elmúlt 3 hónapot egy rosszul gyökérkezelt fog – a bennefelejtett szövetek miatt alatta beduzzadt az állkapcsom majd gyökérhártyagyulladás lett belőle – megmentési kísérletével töltöttem melynek során hetente tisztította, öblítette, tágította, többször újra bemérte a csatornákat az orvosom. Két antibiotikum kúrát kaptam, először Dalacint majd Augmentint. Végül a gyökérhártyagyulladás elviselhetetlen fájdalma miatt a fogat eltávolítottuk, és a helyén fogmedergyulladás alakult ki. Ezt napi átöblítéssel, jódcsíkkal, majd kürettel és gyógyszer behelyezésével igyekeztek gyógyítani az elmúlt héten, újabb antibiotikumot is kaptam – Ospamoxot. Úgy tűnik lassan most már meggyógyul ez a dolog, azzal kapcsolatban viszont nagyon örülnék a tanácsnak hogy ez mennyire érintheti a többi fogamat. Időnként ugyanis a többi fogam is meg-megfájdul, teljesen változó, hogy melyik, és mennyi időre, van amikor egy pillanatnyi szúrást érzek, máskor fél napig is eltart. Hidegre-melegre-édesre nem érzékenyek, röntgenen nem látszik velük probléma, akad olyan amiben elég mély tömés van és kezdődő fogbélgyulladásra gyanakodtunk, de az elmúlt hónapban ez nem igazolódott. Éjszaka fogcsikorgatok, de van egy harapásemelő sínem amiről eddig azt gondoltam megvéd. A fogorvosom tanácstalan, remélem Önöknek lesz valamilyen ötletük.Elnézést a hosszas kórtörténetért, szerettem volna felvázolni a teljes képet, válaszukat előre is köszönöm!

Válasz

Az Ön által leírt kórtörténetből kirajzolódik, hogy nem egy egyszerű gyulladásos folyamatról volt szó. Ilyen esetekben a foghúzást követő regenerálódás mind az ínyen, mind az alatta levő csontban elhúzódó lehet. 
Ezen esetekben gyakrabban fordul elő az úgynevezett fantomfájdalom jelensége. Ilyenkor a kihúzott fog helye és a mellette és vele szemben levő fogakban is érezhet fájdalmat.
De ez a jelenség meg fog szűnni, ahogy halad előre a sebgyógyulás!

A regenerálódást jelentős mértékben segíti és gyorsítja a soft-lézer kezelés!

A harapásemelő sínt időről- időre meg kell vizsgálni-3-6 havonta-, mert a folyamatos igénybevétel miatt kopik az anyaga, és egy idő után már nem tudja kifejteni áldásos hatásást!

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk