A fogorvos válaszol

Fáj az állkapcsom

A. Adrienn

Kedves Doktor!
Kb. 1,5 hónapja csinaltattam meg a fenti bal 1-2-es és a jobb 1-2-es fogaimat porcelánra, szerettem volna egy szép, szabályos fogsort a régi tomésekkkel tarkított mindenfelé dőlő fogaim helyett. Azóta már kétszer voltam korrekción, mivel hátul mind a négy fog olyan gömbölyű és vastag lett, h képtelen voltam elviselni a számban. Illetve utána a foginyemnél szinte minden fognám olyan, mintha rés lenne, érzékeny hidegre- melegre , és legutóbb azt tömte a fogorvos. Szerintem látszik és elég ronda lett a tömésnél. Ez jó megoldás?
Most viszont kb 3 hete az àllkapcsom is fáj. De nagyon. A fogorvos azt mondja, h betesz vmit, ami tartja az állkapcsomat. Én biztos vagyok benne, h azért faj, mert megváltozott az álljapcsom tartása az új fogak miatt. Hogyan lehet ezt kideríteni és kérhetek új fogakat, hiszen egy év garanciát ígértek?
Köszönöm válaszát!

Válasz

Kedves Kérdező!

Egy jól sikerült, jól záró korona nyaki részéhez nem kell, és nem is szoktunk tömést tenni, ez nem egy bevett, vagy megszokott eljárás.

Állkapcsa valószínűleg a megváltozott harapás miatt fáj.

Én azt javaslom, kérjen egy másodvéleményt, hiszen pusztán leírás alapján biztosat nem lehet mondani. A rendelőben ígért garanciális feltételekről pedig tájékozódjon a pótlást készítő kezelőorvosnál.

Köszönettel:

Dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk