A fogorvos válaszol

Fájdalmak fogpótlás után

Üdvözlöm!Interneten böngészve órákat eltöltve mindenhol azt olvasom, hogy az implantátum behelyezése nem jár különösebb fájdalommal, nincs kilökődés veszély stb…Maga az eljárás tényleg nem fájdalmas, és gyorsan meg is volt. Gyakorlatilag mindenütt emlegetnek varratokat, nekem semmilyen varrat nincs. Gondolom többféle technika létezik, ezért.A problémám a következő: az implantáció után – mostmár a 3. nap kezdődik – és elég massziv fájdalmaim vannak. Nem éles fájdalom, inkább tompa – de erős. Leginkább a környező fogak fájnak Implantátum alul-hátul van vele szemben felül érezhető a fájdalom ami erősen kisugárzik fejbe is.A fogorvosom kérdésemre sajnos elég elutasitó volt – nem is értem miért – nem nagyon hitte, hogy valóban fáj, állitólag senkinek sem szokott (az implantáció után 2. napon – kerestem fel ismét)…. ezért érdeklődöm, hátha van valakinek hasonló tapasztalata.Szóval a kérdés, hogy ez a migrén szerű fájdalom jelenthet-e nagyobb bajt, vagy egyszerűen én vagyok türelmetlen? Sajnos aludni sem nagyon tudok tőle. Fájdalom csillapitótól elmúlik a fájdalom de 5-6 óra múlva újra kezdődik. ( A válaszokat előre is köszönöm!

Válasz

Az implantáció után 3-4 napig előfordulhat tompa, nyomó jellegű fájdalom, ami fokozódik, ha vízszintes helyzetben van a páciens. 3-4 nap után ez a fájdalom csökkeni fog, majd megszűnik.
Ami javasolt: antibiotikum, fájdalomcsillapító szedése, az érintett terület külső (arcon történő) jegelése- pl: fagyasztott zöldborsó konyharuhába csomagolva, de amint kezd felengedni, azonnal cserélni- illetve a soft lézer kezelés, ami jelentősen gyorsítja a gyógyulási folyamatot.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk