A fogorvos válaszol

Fájdalom, feldagadás

M. Richard

Sziasztok. Pár évvel volt egy problémás fogam. Mivel a rágásban fontos fogról van szó, (Alsó fog, hátulról, balról a 2. ), a fogorvos tanácsára a gyökértömés mellett döntöttünk. Az orvos megjegyezte hogy a nagyon mélyre hatolt a rohadás, és mélyre kellett fúrnia. A gyökérkezelés után 2 hónappal sem múlt a fájdalom, rágás közben olyan érzés volt, mintha ki akarna törni ott a fogam. Ezért a fogorvosomat arra kértem, húzzuk ki. Kihúzta, de nagyon fájt a húzás az injekciók ellenére is. Több darabban jött ki, és nagyon nagyon nehezen. Az orvos azt mondta azért jött ki ilyen nehezen, mert a fogam hozzá volt nőve az állkapcsomhoz. Azóta telnek az évek, persze fájdalmakkal. Az ínyem azon a részen állandóan feldagad a mai napig. A gyulladás azóta ráment a következő, fogamra ami a hianyos mellett van, úgyanaz az érzés mint az előzőnél. Kívülről jónak tűnik, de szerintem alatta belülről ez is elrohadt. Nem merem gyökérkezeltetni, mert félek ugyanúgy járnék mint az előzővel. Azon a felén a rágóízületem is begyulladt, hallom a bal fülemben a ropogást rágáskor, mintha valami folyadék lenne benne. Ha valami keményet eszem és az a fog terhelve van akkor gyullad be, lüktet, fáj. Én állkapocs csont fertőzésére, nekrózisára gondolok, persze orvoshoz hiába megyek, senki nem veszi komolyan a problémámat. Szerintetek mi lehet a fájdalmam oka? Lehet a fogorvos sem szakszerűen kezelte a fogam, és ebből eredt a probléma.

Válasz

Kedves Kérdező!

Problémájának megválaszolása egy levél alapján sajnos nem lehetsége. Ahhoz, hogy bármit is mondjunk, minimum egy panoráma röntgen felvételre lenne szükség.

A húzás után maradhatott bent egy gyökér darab, ami okozhatja a visszatérő problémákat. 

Állkapocs ízületének panasza lehet független ettől a gyulladástól, de erre válaszolni szintén csak szájvizsgálat után fogunk tudni.

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk