A fogorvos válaszol

Fájdalom tömés után

Jó napot kívánok!

Volt egy hidegre és édesre érzékeny fogam (felső 5-ös bal oldalon), amin egy aprócska, tűhegynyi lyuk volt, ami 1.5 hónapja lett betömve saját kérésemre (nagyobb lyukak is vannak a fogamon, viszont egyik sem érzékeny!).

Ez a fogam továbbra is érzékeny (bár már nem annyira), DE! egész nap zsibbadó, lüktető enyhe fájdalmat érzek. 1 hete igazítottuk meg a magas tömést, mert állkapocsfájdalmam is volt, ami ennek köszönhetően elmúlt.
Viszont nagyon zavar ez az állandó, egész napos kellemetlen érzés. Aludni tudok tőle, de nagyon zavaró.

Van remény, hogy esetleg elmúlik ez a fájdalom? Az orvos nem látott másik lyukat a fogamon/fogaim között.

Válasz

Kedves Kérdező!

Pontos válaszhoz mindenképp szükség van egy úgynevezett carieskereső röntgen felvételre. Amennyiben orvosa csak ránézésre diagnosztizálta épnek a fogakat (esetleg egy panoráma röntgen készült előtte), úgy rejtett szuvasodások előfordulhatnak. Amennyiben a fent említett rtg-felvétel még nem készült el, úgy ezt mindenképp javasolnám.

Bármi egyebet, mivel pontos információval nem rendelkezünk, csak személyes konzultációt követően tudunk mondani Önnek!

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk