A fogorvos válaszol

Fájdalom tömés után

B. Diána

Üdvözlöm!
Kb. 2-3 hónapja az egyik alsó bölcsességfogamat gyökérkezelték és betömték.Azóta nem ettem azon az oldalon mert a többi fogam is fájt hidegre-melegre.Pár hete amikor a fogaimat megcsináltattam újra tudtam azon az oldalon rágni de annyira begyulladt a kiidegelt bölcsességfogam ,hogy most megint nem eszek azon az oldalon. Hónapokig éreztem,hogy valami nem jó mert amikor összezártam az állkapcsom szúró fájdalmat éreztem a bölcsességfogamnál,túl magas volt a tömés és ez okozhatta a gyulladást.Visszamentem a fogorvoshoz 1,5 hete és levett a tömésből,most már nem ér össze a felső fogammal és nem állandóan érzem a szúró fájdalmat,Ma újra ettem rajta és újra előjött az a szúró fájdalom,érdeklődni szeretnék,hogy mennyi ideig kíméljem a bölcsességfogamat,hogy elmúljon a fájdalom?Félek,hogy ki kell húzni mert szinte a gyökér végénél helyezkedik el egy ideg és félő,hogy megsérül és esetleg a nyelven vagy az arcom bánhatja.A 2-3 hónap hanyagságom miatt elképzelhető,hogy nem fog helyreállni a fogam soha?

Válasz

Kedves Kérdező!

Röntgen és szájvizsgálat nélkül sajnos nem lehet a fog megtarthatóságát megítélni. Bölcsességfogakat viszonylag ritkán gyökérkezelünk azok egyedi gyökércsatorna szerkezete miatt, röntgen, esetleg CT felvétel nélkül a gyökérkezelés sikerességét sem lehet megítélni. Ha ha panaszai ennyi ideje fennállnak és ismét romlanak, valószínűleg a fog eltávolítása szolgáltatna megoldást.

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk