A fogorvos válaszol

Fájdalom , új korona széle vág

.

Tisztelt Doktor Úr/Nő!
Két hete kaptam koronát híddal. Alúl a két első 1 -1 es fogam hiányzott. Ez lett pótolva műfoggal úgy, hogy a kétoldalt mellette levőkre kerűlt korona és ezek tartják. Sajnos a műfogak első alsó széle nagyon mélyre nyúlik és vágja az ínyem tövénél az alsó ajkam felé indúló nyálkahártyát. Nagyon erősen élesen fáj , az idegeket érintheti. Az ajkam és állam zsibbad. Ahogy mozog elől mikor eszek kínos.
Gingisol, gengigél, plogosol hiába.Most a korlátozások miatt vissza sem mehetek. Gyanitom h meg sem gyógyúlhat és le kell majd vagdalni. Ha lehetne csak a két műfogat vágatnám ki mert a tartó koronákkal nincs baj. Mit tudnának javasolni?
Köszönettel Zoltán

Válasz

Kedves Zoltán!

Nem múló panaszok esetén (fájdalomcsillapítóra sem) akut páciensként felkereshet egy fogászatot, ahol látják a problémát, és valószínűleg fognak tudni segíteni. Jelenleg törvényben van meghatározva, hogy milyen beavatkozás végezhető el, és milyen nem. Ennek megfelelően fognak eljárni bármely, akut ellátással foglalkozó fogászaton.

Üdvözlettel:

dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk