A fogorvos válaszol

Fájó fog

.

Üdvözlöm!
Olyan kérdésem lenne hogy mi lehet a baj ha másfél hete a jobb alsó 7es fogam külső felén lévő lyukat betömték fehér töméssel de most mult hét szombat óta érzékeny lett a hidegre melegre illetve ha ujjal megnyomom tömést fájdalmat érzek de csak a tömés helyén
Előzmények: nyelvemmel észrevettem a lyukat nagyon érzékeny volt hidegre melegre édesre, nem furt a doktor ur csak bekente valamivel és.betömte fehérrel őmlítéskor már egyáltalán.nem volt érzékeny a hidegvízre de most újra kezdte

Válaszát előre köszönöm!

Üdv.: Tóth Ferenc

Válasz

Kedves Ferenc!

Amennyiben egy fognyaki tömés elkészítése után újra érzékenységet tapasztal, úgy az alábbiakat tartom elképzelhetőnek:

A tömés polírozása/finírozása közben picit sérült az íny, szabaddá vált a fognyak és ez okoz Önnek panaszt, illetve maga a tömés nem zár jól, ezért a fognyak felől az ingerek még mindig elérik a fogat.

Harmadik lehetőségként merül fel, hogy a nyaki kopás nagyon mély volt, közel került a fog élő részéhez. Ilyenkor ha a tömést nem bélelték alá egy specialis anyaggal, maga a tömés okoz irritációt.

Amennyiben a panaszok nem múlnak el, úgy keresse fel kezelőorvosát!

Köszönöm, hogy kérdésével hozzánk fordult, a továbbiakban állunk szíves rendelkezésére!

Dr. Kovács Kitti

Kapcsolódó kezelések

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk