A fogorvos válaszol

Fájó fog

.

Tisztelt Doktor úr!
1 hete voltam fogorvosnál ahol kaptam végleges tömést. viszont előtte már mondtam az orvosomnak hogy valami nem jó mert fájdogál a kezelt fog. El küldött röntgenre és mikor vissza mentem azt mondta a fognak nincs semmi baja, és szerinte a 7-és 6-fog közötti részén van gyulladás. Mert szerinte nem tisztítottam rendesen, de konkrétan nem is fértem hozzá rendesen ahogy tudtam tisztítottam és mostam. De semmi javulás inkább nagyobb a fájdalom. Jelenleg egész nap fáj és van mikor a fülemnél is érzem a fájdalmat, ha szerencsém van akkor nem olyan erős a fájdalom de sajnos ebben a pillanatban igen intenzív ahogy fáj, fogalmam nincs mi lehet a probléma. Természetesen vissza fogok menni de nagyon érdekel mi lehet a baj. Illetve másik orvost kellene kesenem? Köszönöm válaszát!

Válasz

Kedves Kérdező!

Egy mélyebb szuvasodás esetében előfordulhat, hogy a tömés elkészítését követően fáj a fog. Ennek oka, hogy a szuvas részek kitakarítása után közel kerül a tömés a fog élő részéhez, az idegszövethez. Ezt nem mi fogorvosok határozzuk meg, hanem a szuvasodás mértéke. Ilyenkor a tömést követően előfordulhatnak panaszok, amik rend szerint idővel maguktól enyhülnek. Amennyiben ez nem történik meg, úgy a fogat esetleg gyökérkezelni kell.

Hasonló panaszok esetleg előfordulhatnak nem megfelelő tisztítást követően is.

Mindenképpen javasolnék egy kontrollt a fog állapota miatt. Az állandóan meglévő, kisugárzó fájdalom sok esetben jelezheti gyökérkezelés szükségességét.

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk