A fogorvos válaszol

fájó sárgás terület az ínyen, amely változik, növekszik

25 éves vagyok, 4 napja küzdöttem ínygyulladással (vagy valami mással), ami már elviselhetetlenné vált. Pedig használtam rá fertőtlenítő folyadékot és gyulladáscsökkentőt. Vörös duzzadt vérző íny sárgás foltokkal. 3 fognyi területen aminek a középső foga egy 6 éve gyökérkezelt fog. Előző tanácsát megfogadva, elrohantam az orvoshoz. Az a fog rosszul lett felépítve és gyökér kezelve annak idején,sőt benne maradt egy tű is ezért a fogorvosom kihúzta.Azt mondták, hogy a seb és a fehér-sárgás folt az ínyen valami kémiai reakció, amit a fertőtlenítő váltott ki, amivel öblögettem.De azért kezdtem el öblögetni, mert már volt ott valami, igaz először csak kis vérző piros seb két pici helyen. Később tettem rá svédcseppet.Aztán jöttek a foltok, próbálkoztam phlogosol-os ecseteléssel kétszer. Majd corsodylt kaptam, de addigra már szörnyű volt, és attól még rosszabb lett. Letörölhető fehér részek jöttek elő mindenhol. Ezek egy része mára eltűnt. Fogmosáskor már nem vérzik.A fogam 2 napja húzták, de az ínyemen a tünetek változatlanok a kiindulási helyen, vagy rosszabbak.A letörölhetlen, fájó fehér-sárgás rész kezd ráterjedni a kihúzott fog helyére is.Valóban irritáció ami elmúlik?Gondoljak valami komolyabbra? Rosszindulatú szájdaganat, vagy valami hasonló? Sajnos dohányzom (azaz dohányoztam!)Előre is köszönöm a válaszát, nagyon megijedtem

Válasz

A húzás miatt nem szabad öblögetni. Kérem, vegyen egy új soft- puha fogkefét és az ínyt is alaposan mossa meg a vérzés és sárgás foltok ellenére. Ha 1-2 napon belül nem javul az állapota, akkor antibiotikum szedése ajánlott.

Abban az esetben, ha még nem történt fogkőeltávolítás, akkor azt mihamarabb érdemes megtenni.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk