A fogorvos válaszol

fájó tejfog

Tisztelt Doktornő/Úr!5 éves lányomnak lyukas a bal hátsó 4. tejfoga.Kétszer lett betömve, a második alkalom után is kiesett a tömés.Azt mondta a fogorvos, hogy hagyjuk lyukasan a fogat (mondván talán úgyis mindig kiesik).1 nappal ezelőtt éjszaka bal oldali arcfájásra panaszkodott a lányom, majd reggel elvittem a helyi fogorvoshoz.Ő azt mondta hogy szuvas a gyerek lyukas tejfoga, azt ha kiesik is mindig be kell tömni.Ideiglenes tömést tett bele.Azóta is 3-4 óránként nurofent kell adni a gyermeknek, mert fáj a foga.Meg szeretném kérdezni hogy melyik kollégájának higgyek, a lyukas tejfognak mindig betömve kell lennie? (A baj csak az hogyha igen, akkor 2 havonta mehetünk tömetni (?).)Ön szerint mi lehet a baj, hogy betömés után is fáj a gyerek betömött foga vagy ez így van rendjén?Válaszát és segítségét előre is köszönömB. Bea

Válasz

Nagy valószínűséggel a szuvasodást okozó baktériumok már elérték az idegkamrát és elindult a fogat ellátó ideg gyulladásának kialakulása. Valószínűleg, ennek eldöbtése érdekében került ideiglenes tömés a fogba.

Ha egyáltalán nem nyugszik meg a fog, akkor gyökérkezelni kell. ( A gyermekeknél nem lehet használni gyökérkezelő tűt a maradófog csírájának védelme érdekében. A beavatkozás érzéstelenítésben történik, így fájdalommentes!)

Amennyiben megnyugszik a fog, akkor érdemes ózónkezelést alkalmazni! Ezt követőn újra be kell tömni a fogat!

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk