A fogorvos válaszol

Fehér fogíny

.

Kedves Doktornő / úr,Pár nappal ezelőtt a baloldali felső 5ös fogam felett a fogíny (közvetlenül a fog mellett) fogmosás közben éreztem, hogy fájdalmas/érzékeny. Közvetlenül a fog mellett kissé fehér volt, a fehér részt piros vonal szegélyezte. Konkrét fájdalom nem volt/nincs. Tegnap voltam fogászati szűrésen ahol a doktor úr azt mondta, hogy valószínüleg felsértettem, nem lát rajta gyulladást, a fog nyomásra, ütésre nem érzékeny, az íny sem fájdalmas nyomásra. Panoráma röntgen sem mutattot semmi gondot. Továbbra is csak fogmosás közben érzem, hogy sérti a fogkefe így finoman mosom. Tegnap a doktor úr eltávolította ultrahanggal a fogköveim, szerencsére nem volt sok. Tanácsára vettem Corsodyl-t amivel tegnap este és ma reggel öblögettem. Ma reggel vettem észre, hogy a fent említett terület (bal 5ösnél az íny) teljesen elfehéredett, igaz csak pár mm-ről van szó. Ez a rész most ahogy hozzáértem (mosott) kézzel leválik. Olyan mintha elhalt volna a szövet.Tudna tanácsot adni, hogy mi lehet ez? Menjek vissza a fororvoshoz azonnal, vagy várjak pár napot elmúlik-e? Félek, hogy egyre nagyobb rész hal el/válik le így. Pár héttel ezelőtt is ugyanott volt ugyanilyen panaszom, de akkor nem fehéredett el így és nem vált le a fogíny, akkor pár nap alatt elmúlt az érzékenység és a fehér/piros tünet. Lehet, hogy az ultrahangos fogkőeltávolítás miatt történt ez most? Ön szerint tovább fog ez terjedeni?Válaszát előre is köszönöm!Üdvözlettel,M.Á.

Válasz

Leírása alapján feltételezhető valóban, hogy valamivel megsértette az ínyt, de javaslom, keresse fel kezelőorvosát kontroll céljából.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk