A fogorvos válaszol

fehér foltok a tejfogakon

Tisztelt Doktornő/Doktor úr !Kisunokám 15 hónapos. Már 12 tejfogacskája kinőtt. A felső metszőfogain azonban szabálytalan formájú erősebb fehér foltok vannak. Ez mitől alakulhatott így ? Vitaminhiány esetleg okozhatta-e? Azt is hallottam, hogy ez lehet csupán esztétikai probléma a túl sok fluorid tartalom miatt, máshol pedig azt olvastam, hogy akár fogszuvasodást is jelenthet. Szeretném megtudni, hogy kell-e ezzel foglalkozni, lehet-e javítani, változtatni rajta étrenddel, vitaminnal stb. Jelentik-e a foltok a fog szerkezetének megváltozását pl. könnyebben kopik, törik stb. Kihathat-e a később kifejlődő állandó fogak minőségére ? Előre is köszönöm, ha válaszol kérdéseimre, mert nem feltétlenül szeretnénk a pici gyereket gyötörni egy fogorvosi tortúrával.ÜdvözlettelPirner Anna

Válasz

A fehér foltok valóban jelenthetik a fokozott fluorid bevitelét. Javasolt normál étrnend fenntartása és a tejfogak rendszeres ápolása. A szuvasodás megelőzésére kerülni kell a cukros folyadékok rendszeres fogyasztását.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk