A fogorvos válaszol

Fejfájás Fogtól

Tisztelt doktor úr/nő.nemrégében elkeztem járni fogtömésre,mert volt pár rossz fogam sajnos, kb 3 hete vagy több már kicsit, elöl tömték az 1-es fogat, miután hazajöttem elkezdett fájni,aztán oldalba nyilalt,és a fejemnek ment a halántékomnak a fájdalom, ez meg is szünt egy hétig kb utána,aztán visszajött, gyökérkezelte az 1-es és azthiszem a 3 as fog ami felül van a jobb oldalamon, a 3 as fogat ugyhagyta, de megszünt a fájdalom egy napon belül, aztán egy hét mulva visszamentem,meg piszkálta a tűvel, elekzdett fájni,(de este el is mult) aztán mondták, hogy két nap mulva menjek vissza kihúzza, úgy is lett ez szerdán volt, most vasárnap van.. és azóta szedek algoflexet avagy algopirint az óra megszabások között holnap megyek be, hogy röggönre menyjek e vagy irjana fel antibuotukum gyuladáscsökentőt,de azért írok hátha még tud ma válaszolni, azóta a fejem a fogam helye nagyon fáj,és azthiszem a fog gyuladt volt és nehezen lett eltávolítva, a seb nagy.. ön szerint is a fejem a halántékomnál a fogam miatt fájhat? és kihat a fülre a nyakam alati nyirok csomóra és néha az egész fejemre egyébként… kérem segítsen mit tegyek,esetleg valami tanácsot adni hogy így házilag h csökkentesem a gyulladást, előre is nagyon nagyon köszönöm!!!

Válasz

Okozhat fejfájást, de (!) annak kicsi a valaószínűsége, hogy az 1- es fog okokzza a fülbe sugárzó fájdalmat! Ezért általában a oldalsó alsó fogakból kiinduló gyulladaás tehető felelőssé. 

Mivel a húzás helye is fáj érdemes antibiotikumot is szedni a fájdalomcsillapító mellett. De addig is, míg eljut holnap a kezelőorvosáig, kérem, ne öblögessen, ne szivogassa a sebet!

Mielőbbi jobbulást!

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk