A fogorvos válaszol

fekvő bölcsességfog tömése

Jó napot!Fájdalmaim vannak december közepe óta lent baloldalon, hideg-meleg érzékeny, de nem tudom megállapítani melyik fog. Kiderült, hogy a fekvő bölcsességfogam, ami alig van kint és teljesen vízszintesen fekszik elromlott ott ahol nekidől a másik fogamnak, és azt is elrontotta ott, valamint azon az oldalon van még egy lyuk, amit be kell tömni. A bölcsesség előtti fogam most tömték be nemrég, egyenlőre a fájdalom nem jött vissza, remélem az volt a gond. Viszont ami nagyobb baj a bölcességfogam. Röntgenek által megállíptották, hogy ezt csak bonyolult és kockázatos műtéttel lehet kiszedni. Annyira ölelgeti a fogam gyökere az ideget, ami az állkapcsomnál vezet, hogy kiműtésnél sérülhet és akár hetekre, rosszabb esetbe végleg érzéketlen lesz, zsibbadásszerű érzést fogok már mindíg érezni. szeretném még húzni kicsit ezt a műtétet, ezért szeretném tudni, hogy elképzelhető -e betömni a fekvő bölcsességfogamnak a szuvasodó részét. Tudom hogy nehezen hozzáférhető, de csak van valami időhűzó megoldás. Erről szeretnék információt. köszönöm: Szilvi

Válasz

A fekvő bölcsességfog betömése nem ajánlott. Még időhúzó megoldásként sem működőképes, mivel kitísztítani sem lehetséges korrektül.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk