A fogorvos válaszol

fekvő bölcsességfog tömése

Jó napot!Fájdalmaim vannak december közepe óta lent baloldalon, hideg-meleg érzékeny, de nem tudom megállapítani melyik fog. Kiderült, hogy a fekvő bölcsességfogam, ami alig van kint és teljesen vízszintesen fekszik elromlott ott ahol nekidől a másik fogamnak, és azt is elrontotta ott, valamint azon az oldalon van még egy lyuk, amit be kell tömni. A bölcsesség előtti fogam most tömték be nemrég, egyenlőre a fájdalom nem jött vissza, remélem az volt a gond. Viszont ami nagyobb baj a bölcességfogam. Röntgenek által megállíptották, hogy ezt csak bonyolult és kockázatos műtéttel lehet kiszedni. Annyira ölelgeti a fogam gyökere az ideget, ami az állkapcsomnál vezet, hogy kiműtésnél sérülhet és akár hetekre, rosszabb esetbe végleg érzéketlen lesz, zsibbadásszerű érzést fogok már mindíg érezni. szeretném még húzni kicsit ezt a műtétet, ezért szeretném tudni, hogy elképzelhető -e betömni a fekvő bölcsességfogamnak a szuvasodó részét. Tudom hogy nehezen hozzáférhető, de csak van valami időhűzó megoldás. Erről szeretnék információt. köszönöm: Szilvi

Válasz

A fekvő bölcsességfog betömése nem ajánlott. Még időhúzó megoldásként sem működőképes, mivel kitísztítani sem lehetséges korrektül.

Esettanulmányok

Fogászati kezelések

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket! 

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk