A fogorvos válaszol

Fél év után is fáj az „egészséges” fog.:(

Tisztelt fogászat!Betömtek egy alsó 8 as előtti fogat esztétikus töméssel és utána közel egy hónapig fájt a fogam, visszamentem a fogorvoshoz, aki kis röntgent csinált a fogamról és kiderült a fognak nincs semmi baja, de mivel fogszabályzót akarok csináltatni egy másik orvos elküldött röntgent csináltatni, ahol kiderült, hogy rosszul nő mind a négy bölcsesség fogam, ami után a körzeti adott beutalót és kivették őket. A műtét ideje november-december között volt, azóta majdnem fél év telt el és ugyanúgy érzékeny a fogam harapásra ,hidegre, melegre nem csak, mikor harapok, de akkor nagyon, gyökérkezelés szerintem nem kell, mert a fog ép, de viszont nem tudom, akkor mitől fáj még mindig az a fog.Önök szerint mért fáj még mindig a fogam, ha nincs neki baja, ami a kis röntgenen is látszódott. Mit tegyek várjak még? Mi lehet a baj?Válaszukat előre is köszönöm!Jó munkát!

Válasz

A ráharapási érzékenységet legtöbbször az okozza, hogy „magas” az új tömés, azaz a fog túlterhelődik a korai érintkezés miatt. Ha a foga vitális, azaz hidegvizsgálatra reagál, de nem heves vagy elhúzódó tompa fájdalommal, akkor valószínűleg most nem szükséges a gyökérkezelés, ami a fogbélgyulladás megszüntetését célozná. Ha az elkészült esztétikus tömés nagy kiterjedésű volt, akkor az is elképzelhető, hogy folyamatos mechanikai trauma éri a fogbélkamrát, és a fogbél krónikus irritációja okozza a panaszt, ez a jelenség röntgenfelvétellel nem mutatható ki és előbb-utóbb a fog elhalásához vezet! Azt javaslom, keresse fel kezelőorvosát!

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk