A fogorvos válaszol

Fél éves gyökérkezelés

.

Tisztelt Doktornő!

Hónapokig tartó gyulladást követően, tavaly decemberben gyökérkezelték az egyik nagyőrlőm. Ez a fog a beavatkozás után sokáig érzékeny volt nyomásra, vagy húzásra (mikor a fogselymet kihúztam az érintett fogközből), de azért ha nagyon lassan is, de javuló tendenciát mutatott. Azonban 1-2 hónapja ez a javulás megállt és visszamaradt egy egészen minimális fájdalom (inkább csak diszkomfort), mely ugyanúgy nyomásra vagy fogselyem használatakor jelentkezik. Véleménye szerint ez rendben van még, vagy érdemes lenne inkább felkeresni egy fogorvost?
Köszönettel,
Linda

Válasz

Kedves Linda!

Sok minden befolyásolja, hogy adott esetben meddig tekintjük „normálisnak”, elfogadhatónak egy gyökérkezelt foggal kapcsolatban jelentkező panaszokat.

Alapvetően egy jól kivitelezett gyökértömés után az első fél évben jelentkező kisebb panaszok még beleférhetnek a gyógyulás időszakába, persze ehhez pontosan tudni kellene, milyen állapotból indult a fog.

Minden gyökértömött fogat az első időkben, ( 6-9-12 hónap, esettől függően) kontrollálni érdemes, tehát jó esetben Önnek meg kell jelennie a gyökértömést végző kollégánál.

Amennyiben panaszai nem múlnak, mindenképpen jelentkezzen fogorvosánál.

Üdvözlettel:

dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk