A fogorvos válaszol

Feldagadt arc, de nincs fájdalom.

Tisztelt Doktor nő, Doktor úr!Azzal problémámmal fordulok önhöz, hogy 2 napja, jobb oldalt alul, leghátul, az ínyem alja, feldagadt kicsit. Egyáltalán nem fáj és nem érzek semmit, csak hogy azon a részen van egy kis dagadás. Ma reggelre jobban feldagadt, de még mindig fájdalom nélkül. Szeretném tudni mi a véleménye erről, mi lehet ennek az okozója, és milyen fajta orvosi kezelésre számíthatok.Előre is köszönöm válaszát!Tisztelettel: Tóth Sándor

Válasz

A pontos diagnózis felállításához szájüregi röntgenfelvétel készítésére van szükség!

Jobb oldalon alul, nagy valószínűséggel az utolsó fog elhalt. A fájdalom és panasz nélkül zajló gyulladást okozó baktériumok kitörtek a környező lágyrészbe, ez okozza a duzzanatot. Vagy, ez a fog már gyökérkezelt, de a gyökértömés nem telejesen korrekt és így baktériumok maradtak vissza, a beavatkozás után, amelyek krónikus gyulladást okoztak- okoznak. Ezen baktériumok most valamilyen oknál fogva aktivizálódtak és akut panaszt okoznak.

Bármelyik eset áll fenn a fogat gyökérkezelni kell, amennyiben megmenthető.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk