A fogorvos válaszol

Felnyitott fog kezelés után hogy megy le az arcdagadás?

Jó napot kívánok.Tanácsát szeretném kérni.Szombat reggelre úgy ébredtem fel hogy a felső 4-es fogamról bedagadt az arcom és elmentem az ügyeletre ahol felnyitották a fogam hogy ott ürüljön ki a genny az arcomból és kaptam semicillin gyógyszert.Na azóta szívkálom a fogam ahogy az orvos ajánlotta,borogatom az arcom és szedem a gyógyszert de még mindig nem ment le az arcomról a dagadás.Ennek mi lehet az oka?Ez azt jelenti hogy nem is fog lemenni csak ha felvágják az ínnyem?Mit tudok csinálni hogy lemenjen a duzzanat és kijöjjön a genny?Válaszát előre is köszönöm.

Válasz

Az antibiotikumot mindenképp szedje, a borogatást viszont nem javaslom. Amennyiben panaszai nem csökkennek, keresse fel holnap kezelőorvosát. Gyakran elégséges szokott lenni a fog megnyitása, de előfordul, hogy a gyulladásos váladék nem tud a fogon keresztül ürülni, ilyenkor meg kell nyitni a beolvadt tályogot.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk