A fogorvos válaszol

Felragasztott körhíd lötyög

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Olyan problémám lenne, hogy fel lett ragasztva a felső fogaimra egy 14 tagból álló körhíd (alatta összesen 7db lecsiszolt fog van), és a felragasztást követően úgy érzem , hogy az egyik oldalon egy kissé lötyög, illetve cuppogó hang is hallatszik. Ilyenkor mit lehet tenni vele, van e erre valamilyen megoldás, hogy jobban odaragasszák, vagy le kell venni az egész körhidat, és újraragasztják? Ha leveszik eltörhet e alatta a fog? Mindössze egy fognál jelentkezik ez a dolog nem az egész körhídnál, a rágásnál ettől függetlenül nem feszül meg, és nem is fáj, csak idegesítő. Várom válaszát! Üdvözlettel Gábor

Válasz

A végleges ragasztócementek olyan erős kötést hoznak létre a híd váza és a fogak között, hogy a fogmű rendszerint csak a híd átvágásával távolítható el. Elmondása szerint a maradék hat lecsiszolt fogon stabilan rögzül a híd, így annak egyszerű eltávolítása és újraragasztása valószínűleg nem megoldható. Az a bizonyos foga, amelyiknél nem rögzül a híd, ki van téve előnytelen erőhatásoknak, eltörhet illetve nagyon könnyen alászuvasodhat, vagy fogágybetegség léphet fel az állandó higiénés problémák miatt. A többi tartófogat szintén igénybeveszi a híd mozgása, túlterhelésük fogágygyulladáshoz, a fogak meglazulásához vezethet. A tényleges megoldást a híd cseréje jelentené, szerencsés esetben, ha a hidat sérülés nélkül el lehet távolítani, akkor annak visszaragasztása. Javaslom, mielőbb keresse fel fogorvosát a nagyobb problémák elkerülése végett.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk