A fogorvos válaszol

Felső fogsor feszülés, nyomás érzés

S. Gabriella

Elég furcsa tünetet észlelek magamon nyár közepe óta: furcsa nyomást az orrom, az arcüregem tájékán, a felső fogsor területén, olyan. mintha feszülnének a fogaim, apró recsegés, kattogás az állkapocsnál, de nem evéskor, hanem nyugalmi helyzetben, fejfájás is van, de inkább nyomás szerű az érzés.
Természetesen voltam fogorvosnál, csináltak röntgent. Minden bölcsességfogam megvan, állítólag a helyükön vannak, bár szoktak fájni időről-időre alul is, felül is. Illetve van egy gyökérkezelendő fogam a jobb felső részen, egy kis cisztával, de ennek a kezelésére még nem került sor. Amit érzek, az nem lokalizálható viszont egy konkrét helyre, szóval nem tudom, hogy fog eredtű-e ez az érzés, a bölcsesség fogak okozzák-e vagy ez a ciszta, és esetleg az arcüreg felé okoz problémát. Ez a fogorvos nem talált semmi rendelleneset, de érzem, hogy ez nincs rendben így.
Voltam fül-orr-gégészeten is, privát rendelésen is, arckoponya 3D felvétel is készült, de semmi rendelleneset nem találtak.
Most már nem tudom, mire gondoljak, menjek el esetleg ct-re, vagy vissza fogorvoshoz? Önöknél is voltam korábban, csak nagyon érzékeny vagyok arra, ha a számban matatnak, így ha lenne bármilyen beavatkozás, akkor azt lehet altatásban vállalnám csak, főleg a bölcsesség fogak miatt.
Előre is köszönöm, ha valaki tudna segíteni.

Válasz

Kedves Kérdező!

Kérdéseire válaszolni konzultáció után fogunk tudni. Meg kellene nézni az eddigi leleteit, kellene egy szájvizsgálat.

Altatásban végzett kezelésekre rendelőnkben van lehetőség, konzultációs időpontért keressen minket bizalommal!

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk