A fogorvos válaszol

Felső, hátsó 7-es rágófogak

V. Zozo

Tisztelt Doktor Nő/ Úr!
Kérdésem az lenne, hogy fogszabalyzom van és egy ideje észrevettem, hogy a 7-es felső fogaim nem egyforma méretűek/ alakjuk eltér, ez lehet annak következménye, hogy a fogszabalyzo elhúzta a fogsoromat, és összeér az also 6-7-es foggal, egyáltalán ilyen előfordulhat?
Illetve következő kérdésem az lenne, hogy a hátsó ugyancsak 7-es fogamon létre jött egy olyan növés, mint az első 2-es fogamnál, mögötte ilyen úgynevezett “fogtartó csont” remélem így Ön is tudja. Ez fogkő lehet vagy inkább ugyanilyen képződmény kialakulhat a hátsó fogakon is, mint az elsőkön?
Köszönöm szépen!
Mihamarabbi válaszát várom!

Válasz

Tisztelt Kérdező!

A fogak mérete, alakja a fogszabályozó kezelés során nem tud változni. Sajnos az újonnan jelentkező kinövést a leírás alapján nem sikerült értelmeznem, de mivel fogszabályozó kezelés alatt áll, rendszeresen jelentkeznie kell kezelőorvosánál, ezeket az észtevételeket személyesen meg tudja vele beszélni a következő kezelésen. 

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk