A fogorvos válaszol

Felső szemfog gyökértömés problémái

2011. január 3-án tömték be a tárgyban nevezett fogamat. Ami akkor is fájt amikor betömték ezt mondtam is. Válasz, hogy csonthártya gyulladás majd elmulik kb féléven belül. De visszamentem 9 hónap mulva, hogy még mindig fáj és egy kicsi csomót éreztem az orrom tövében ekkor a Fogorvos megrögenezte és azt modnta nincs semmi baj ne törődjek vele majd elmúlik. De a nyáron elmentem egy másik fogorvoshoz (mert már nem fáj és a csomó is elmúlt de időnként érzékeny a fogam) és panoráma rögenen látszik, hogy a gyökértömítőanyag a fog csúcsi részén túlpréselődött és kb 1 cm-re a fogtól van egy ciszta is.Kérdésem az, hogy ezektől a problémáktól lehetséges-e szív aorta rendellenesség, fül csengés, tartós nyaki fájdalom és mostmár a felsőkarom is fáj. Ugyanis ezek a problémáim mind azóta vannak.Van-e erre pontos kivizsgálási lehetőség ami egyértelműen megállapítja, hogy az ilyen fogtömés okozza betegségeim egész sorát????Szíves válaszukat előre is köszönöm. Tisztelettel: K. Ferencné

Válasz

Krónikus fogászati gyulladások okozhatnak gócbetegségeket, de ezek kiütés, ízületi fájdalom, foltos hajhullás formájában jelentkeznek, nem az ön által említett panaszok a jellemzőek. Azonban ha valóban foggyökérciszta alakult ki a csontban, ezt mindenképp javaslom eltávolítani gyökércsúcs amputációval!

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk