A fogorvos válaszol

fémallergia

K. Judit

Tisztelt Doktor úr/nő!

Kislányom 16 éves fémallergia vizsgálatot végeztek nála. Az eredmény szerint a kaliumchrom-III-sulfat :+; kalium-dichromat: +/-.
Szeretném megkérdezni, hogy ezek a krómvegyületek jellemzően miben fordulnak elő, illetve fogszabályzó alapanyagot jelentenek.-e ? közel 2 éve van fogszabályozó rajta, és azóta nagyon pattanásos az arca. Én kértem a fémallergia vizsgálatot, mert keresem az okát. A fogszabályozást végző helyi orvos egyenlőre nem tudja megmondani, hogy a ragasztott készülékben van-e ilyen krómvegyület. Hol tudok ennek utánajárni ?
Köszönettel
Kovács Judit

Válasz

Tisztelt Judit!

Arra sajnos nem tudunk válaszolni, hogy az Ön gyermekének a fogszabályozó készülékében van-e ilyen vegyület. Általánosságban elmondható, hogyha a fogszabályozó készülék fémösszetételére allergiás a gyermek, akkor már a ragasztás után nem sokkal a fémmel érintkező nyálkahártyán apró, piros hólyagocskák jelennek meg… semmiképpen nem tudná elviselni a gyermek 2 éven keresztül. Ami viszont gyakrabban előfordul, hogy ha a rögzített készüléket nem tudja megfelelően tisztítani ilyen hosszútávon a gyermek, akkor emiatt krónikusan enyhe ínygyulladása lehet. Ez okozhat ilyen tüneteket, amit a kamaszkori hormonális hullámzás felerősíthet. Mindez a kezelés végével megoldódhat. Üdvözlettel : Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk