A fogorvos válaszol

ferde fog

Kedves doktornő!Felső bal/1 fogam a tejfogam elvesztésétől kezdve ferdén nőtt,és nagyon zavart.14 éves koromban fogszabályzót kaptam,ami nagyon szépen helyreállította a fogsorom,viszont saját hibámból az ezután kapott éjszakai szabályzót kevés ideig hordtam,így most 12 év után szinte teljesen visszaállt a fog az eredeti ferde helyzetébe.Az lenne a kérdésem,h újbóli fogszabályzás nélkül, valamilyen esztétikai beavatkozással (gondolok itt, pl. koronaépítéssel) ki lehetne-e ismét egyenesíteni,és ha igen,ez mennyire tartós beavatkozás lenne?A fogaim egészségesek,ez az egy nagyon zavaró gond van velük.Előre is köszönöm válaszát!!Kézcsók

Válasz

Koronával csak minimális tengelykorrekciót lehet végrehajtani. Ehhez a beavatkozáshoz viszont mindenképpen gyökérkezelni kell a fogat a tengelykorrekciós csap behlyezése miatt.

A koronák kihordási ideje átlagosan 8- 10 év.

Annak eldöntéséhez, hogy az Ön esetében az esztétikai probléma orvosolható-e korona készítésével, ahhoz mindenképpen szükség lenne személyes konzultációra és röntgenfelvétel készítésére.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk