A fogorvos válaszol

feszítő érzés az egész fogban

.

Tisztelt Doktor Nő/Úr!Ma voltam fogászaton, gyökér kezelték a fogam, érzéstelenítő injekció nélkül, ami eléggé fájt. A problémám az lenne ,hogy 2. napja feszítő érzést érzek az őrlő fogamban, és fáj ha ráharapok, vagy ha az alsó fogammal összekoccan . A fogorvosom megröntgenezte és azt mondta , hogy nem lát gyulladást és a tömésemmel sincs gond. Azt tanácsolta ,hogy ne harapjak vele egy darabig, de ha továbbra is fájni fog akkor szerdán menjek vissza és valószínűleg gyökér kezeli. Kicsit tartok a dologtól, mivel a mai gyökér kezelésem nagyon fájt és mivel ez a fog nagyon elől van attól tartok h még jobban fog fájni. Őn szerint is a gyökérkezelés lenne a megoldás, és mi okozhatja ezt a érzést az őrlő fogamban? A fogorvosom még azt is kérdezte h nem-e haraptam rá erősen, de nem emlékszem rá ,hogy ilyen történt volna. Hirtelen kezdett el fájni. Köszönöm mielőbbi válaszát!

Válasz

A fogbélgyulladásnak sajnos nincs kimutatható röntgenlelete, csak a valószínűségét igazoló mély szuvasodást vagy nagy méretű tömést tudjuk röntgenen ábrázolni. A fog hideggel történő ingerlése (vitalitás vizsgálata) segíthet a diagnózis felállításában. Az elhalt, vagy fogbélgyulladásban érintett fogakat valóban gyökérkezelni kell, ugyanis ezek a folyamatok nem visszafordíthatóak, de legtöbb esetben a fog bakteriális eredetű fertőződését is feltételezik. A gyökérkezelést manapság már érzéstelenítésben végezzük, hiszen a kezelés során jelentkező fájdalom szükségtelen megterhelést jelent a beteg számára és nem segíti a gyökércsatornák gondos előkészítését sem! Javaslom, hogy kérje a kezelés érzéstelenítésben történő elvégzését!

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk