A fogorvos válaszol

Feszítő fájdalom

T. Kata

Jó napot!
Decemberben gyökérkezelt bal felső 7es fogam körül napokat óta erős fájdalom jelentkezik. A fog nem érzékeny, de körülötte mögötte felette lüktetően fáj az íny egészen a fülemig, halántékomig, szájpadlás felé. Nagyon fájdalmas, tompán induló és folyamatosan hullámokban erősödő feszítő érzés (mintha csavarnák ki a helyéről a felső fogat, lüktet körülötte az egész állkapocs FENT.)
3 napja a fogorvos kis röntgen alapján nem tudott egyértelműt mondani a már gyökérkezelt fogra, antibiotikum kúrát írt elő. Az antibiotikumot 3. napja szedem, de a fájdalom nem múlt el, csak erősödött, szinte egybefüggővé vált (nincs szünet a hullámok között), cataflam is csak 3-4 órára tudja csillapítani az extrém fájdalmat, külső jeges borogatas nem segít, belülről hideg vizes öblögetés, hideg víz ott tartása az érzékeny területen enyhíti a fájdalmat. A mai napon azonban új fájdalom jelentkezett a fenti gyökérkezelt foggal szemben, bal ALSÓ 7esben. Az íny / állkapocs, halánték továbbra is fent fáj, azonban ez a lenti régóta tömött, de nem gyökérkezelt fog extrém érzékeny lett nyomásra, érintésre éles nyilaló fájdalom jelentkezik. Elképzelhető, hogy a lenti fog gyulladása okozza felülre a feszítő érzést? Vagy h két helyen egyszerre van probléma? Érdemes még az antibiotikum kúra előtt ezzel visszamenni? Köszönettel, Kata

Válasz

Kedves Kata!

Ritkán, de előfordulhat, hogy az alsó fog fájdalma felülre sugárzik, mint ahogy az is, hogy egyszerre két foggal van probléma. Amennyiben az antibiotikum kezelés a panaszokat nem enyhítette egyáltalán, javaslom keresse fel panaszaival kezelőorvosát.

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk