A fogorvos válaszol

feszítő korona

Tisztelt Szakember!Két hete kaptam egy felső 10 fogból álló felső koronát (egyben van). Sajnos a koronák feltétele után az ínyem nagyon begyulladt. Beszedtem két kúra antibiotikumot (már a kezelés első alkalmával elkezdtem) rendesen tisztítom, szájvíz stb, de nem javul. Ráadásul nem tűnik jónak a korona. A saját érzés csak akkor van, ha nem használom a fogaimat. Amint eszem vele feszítő érzést (nem fájdalmat) érzek, nem merek pl. kenyérhéjat sem elharapni, mert olyan érzésem van, hogy széttörik a 10 fogból álló korona. Hogy lehet ezt megoldani? Le kell venni a teljes koronasort? Egyáltalán ez lehetséges?Köszönöm

Válasz

A feszítés általában napok alatt elmúlik. Lehet, hogy fogágybetegség, vagy gyulladt fog okozza a panaszokat, de nem kizárható az sem, hogy a híd nem illeszkedik jól. Ha ez utóbbi a probléma és idővel sem javul, akkor lehet, hogy a hidat el kell távolítani.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk