A fogorvos válaszol

feszítő, tompa fájdalom az ínyben

Kedves Doktornő/Doktor Úr!A felső hidam immár 8éves. Az orrom alatti ínyrész (a jobb oldali első gyökérkezelt fogcsonk) két napja tompán fáj, vagyis inkább belülről feszít. Szerencsére nincs bedagadva, de kellemetlen. Talán a gyökér a gyökérkezelés ellenére is begyulladhatott, vagy lehet ez egy ínygyulladás is? Lehet-e gyógyszeresen kezelni, vagy le kell venni a hidat, s újabb beavatkozásra van szükség? Az utóbbi esetben visszatehető-e rögtön a híd? Esetleg a híd levétele nélküli beavatkozással is kezelhető a baj? Előre is köszönöm válaszát!N. Zsuzsannarégi páciensük

Válasz

Panaszos fogáról szájüregi röntgenfelvételt szükséges készíteni. Elképzelhető, hogy a gyökérkezelés ellenére kialakult egy krónikus gyulladás a gyökércsúcson, mely most fellángolt. Lehet próbálkozni az fog ismételt gyökérkezelésével, adott esetben akár koronán keresztül is, ha a fogba csapos műcsonk nem lett helyezve, illetve ezt követően a gyökércsúcs amputációjával a fog megtartása érdekében. Azt azonban meg kell említenem, hogy a koronák, hidak átlagos élettartama 7-8 év, ezután cseréjük javasolt, így elképzelhető, hogy szájvizsgálatot követően önnek is ezt fogjuk ajánlani. Az általunk eltávolított koronák, hidak roncsolódnak, azokat nem tudjuk rögtön visszahelyezni, azonban ideiglenes koronát természetesen készítünk önnek a jelenlegi híd alapján.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk