A fogorvos válaszol

feszülő érzés fogeltávoltás után

Tisztelt Orvosok!

2 hónapja kellett eltávolítani a bal felső 7. fogamat. Gyökérkezeltetni nem akartam, így a foghúzás mellett döntöttünk. Nem húzással, hanem sebészi feltárással történt.
Szépen be is gyógyult,nem gyulladt a helye, varratszedéskor mondták, hogy szépen gyógyul..
Azonban azóta is van egy olyan érzésem, mintha valami varrat benne maradt volna. Volt CT és RTG és nincs ott semmi…főleg a 6. fogam tövében, akörül érzem ezt a feszítő érzést. Fogfájást a 6 ban nem érzek, kopogtatásra vagy a hideg tesztre sem mutat semmit az a fog.
Még mindig van egy „gödör” a 6. fogam után-az eltávolított 7. helyén…
Visszamentem az orvoshoz, de csak ilyen általánosságokat mondott, hogy még a csontosodás zajlik, több hónap mire teljesen begyógyul…
Én nagyon aggódok, mert már több fogamat eltávolították, de ez a húzódó-feszülő érzés még sosem volt..
2 hónap telt el…Önök szerint ez még javulhat?
Vagy hová tudnék elmenni ezzel a fura érzéssel?

Válasz

Kedves Kérdező!

 

A csontosodási folyamat fogeltávolítás után valóban hosszú hónapokig tart, nincs két egyforma foghúzás, nincs két egyforma seb és gyógyulás sem, csak tendenciák. Az őrlőfogak eltávolítása után, azok nagy mérete miatt hosszabb ideig maradhat meg panasz. Az is elképzelhető, hogy a csont esetleg szélesebb, domborúbb az Ön esetében, vagy van egy kiszögellés rajra, amin jobban feszül az íny a gyógyulás során. Ez a kiszögellés vagy magától lekerekedik idővel, vagy ha szúrja az ínyt, el kell távolítani. Látatlanban sajnos nem lehet megítélni, hogy mi okozza a panaszait, javaslom, hogy minden leletével, aktuális röntgen ill. CT felvétellel keressen fel szájsebészeti rendelést, amennyiben panaszai nem enyhülnek.

 

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk