A fogorvos válaszol

Fog alatti nyirokcsomó

B. Lilla

Kedves Doktor Úr/Doktornő!

Nem régen kihúzták az egyik bal alsó fogamat, azonban az egyik jobb alsó fogam is lyukas volt, melyet kb. két hétre rá, tegnap tömtek. Azelőtt ez a fogam nem fájt, és most sem fáj, azonban pont a tömés előtt 2 nappal a fogam alatt lévő nyirokcsomó tapintásra érezhetően egy picit megduzzadt, érzékeny, fájós lett, ezt jeleztem a fogorvosnak is. Nem röntgenezte, és gyógyszert nem írt fel, (mielőtt kihúzták a fogam, kis röntgent csináltak a
a már kihúzott fogamról, illetve beszedtem egy doboz Dalacint a húzásig) hanem betömte, de azt mondta, hogy meglátjuk hogy bírja, mivel elég mélyen szuvas volt és ha panaszos marad, gyökérkezelni kell. Viszont a fogam alatt a nyirokcsomóval még mindig változatlan a helyzet. El fog ez múlni? Előre is köszönöm a választ!

Válasz

Kedves Kérdező!

A kérdés komplexitása miatt, szájüregi vizsgálat, illetve a megfelelő képalkotó eljárások, valamint az eset teljes ismeretének hiányában sajnos nem áll módomban véleményt formálni.

Megértését köszönöm!

dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk