A fogorvos válaszol

Fog alatti nyirokcsomó

B. Lilla

Kedves Doktor Úr/Doktornő!

Nem régen kihúzták az egyik bal alsó fogamat, azonban az egyik jobb alsó fogam is lyukas volt, melyet kb. két hétre rá, tegnap tömtek. Azelőtt ez a fogam nem fájt, és most sem fáj, azonban pont a tömés előtt 2 nappal a fogam alatt lévő nyirokcsomó tapintásra érezhetően egy picit megduzzadt, érzékeny, fájós lett, ezt jeleztem a fogorvosnak is. Nem röntgenezte, és gyógyszert nem írt fel, (mielőtt kihúzták a fogam, kis röntgent csináltak a
a már kihúzott fogamról, illetve beszedtem egy doboz Dalacint a húzásig) hanem betömte, de azt mondta, hogy meglátjuk hogy bírja, mivel elég mélyen szuvas volt és ha panaszos marad, gyökérkezelni kell. Viszont a fogam alatt a nyirokcsomóval még mindig változatlan a helyzet. El fog ez múlni? Előre is köszönöm a választ!

Válasz

Kedves Kérdező!

A kérdés komplexitása miatt, szájüregi vizsgálat, illetve a megfelelő képalkotó eljárások, valamint az eset teljes ismeretének hiányában sajnos nem áll módomban véleményt formálni.

Megértését köszönöm!

dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Fogászati kezelések

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket! 

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk