A fogorvos válaszol

fog az ínyben

Tisztelt doktornő!1 évvel ezelőtt, röntgen útján diagnosztizálva lett a felső fogsor 2 nagy fog melletti (legelől) fogam mint tejfog ( a számát nem tudom).A tejfog azóta kiesett magától még egy kis darab maradt, de azt úgy érzem a szervezetem tolja ki, mert lüktető érzést érzek az ínyemben.A panoráma röntgen kimutatta, hogy az eredeti fogam ami nem nőtt ki az ínyemben van olyan ívvel elhelyezkedve, ami fogszabályzóval lehozható szakorvos javaslatára.Az orvos mondta, hogy a foglehozás elött meg kell lazítani az ínyemben azt a részt, ahol a fog elhelyezkedik.Ez a fog már valószínűleg vagy 10 éve ott van az ínyemben, mert a felső fogsor másik oldalán (tükörképe a fent említett fognak) ugyanúgy állt a fogam, de mivel kihuztak 2 fogat,így anank volt helye kinőni. Ezt a beavatkozást szeptembertől szeretném elkezdeni anyagi okok miatt másrészt nyáron külföldön leszek.Ez a lüktető érzés agaszt az ínyemben főleg. Mivel kiesett a tejfogam lehet olyan funkcío indult el a szervezetemben ami által ez a fog ki akar nőni? Vagy csak szimplán a fogszilánk kitolása okozhatja ezt a lüktető érzést? Remélem érthetően írtam le ezt az összetett problémát.Köszönettel: Zs.

Válasz

A lüktető érzés miatt, kérem keresse fel kezelőorvosát! A panaszt okozhatja a fog előtörése, de ennek eldöntéséhez röntgenfelvétel készítése szükséges!

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk