A fogorvos válaszol

Fog fájás

V. Rebeka

Tisztelt Doktornő/Úr!

Kb 2 hónapja jelentkezett nálam egy nagyon furcsa dolog, ami leírva nevetséges is lehet akár… elkezdett nagyon száradni a szám, aztán pedig úgy fájt a fogam állandóan, mint amikor érzékeny valamire a fog, vagy például az a fájdalom, amikor valaki erősen a villára harap… ugyebár ez a fajta fogfájdalom eléggé kellemetlen gondolatokat ébreszt bennem, mint pl. Ez a villás, ezért állandóan olyan gondolatok kísértenek, amitől borsozik a hátam és nem sajdul bele a gondolatba még jobban a fogam. (Generális szorongásom volt, szóval simán rátudok kattani valamire sajnos)😅
Dohányzok 9 éve, nem mondanám magam láncdohányosnak, de pl. A napokban elszívtam napi fél dobozzal, azóta ugyanez a tünet együttes jelentkezett nálam, de csak úgy a’ la nature semmilyen borzongató gondolat nélkül, amibe úgy bele sajog az ember foga…Illetve szedtem 3 hónapig antibiotikumot aknéra (Tenutan a neve) amit a napokban hagytam abba, kb azóta van ez a problémám mióta nem szedem… totál zavaros gondolom. Olvastam, hogy a dohányzás lehet a szájszárazság és a fogfájás oka is, illetve hogy gyógyszer is okoz szájszárazságot. Mi lehet az oka?
…lehet ez pszichés is akkor vagy maga a fogfájás kellemetlensége vált ki belőlem ennyi hülyeséget?
Illetve kb 3 hónapja nyitva van egy fogam, rosszul gyökérkezelték, begyulladt a csont, nem tudták kitisztítani a gyökércsatornát, nem mertem Ki huzatni és ott van lyukason, viszont az a fogam nem fáj. Ez a fogam alul van hátrébb, de általában ez a kellemetlen fogfájás felül az első fogaimban érzem.

Előre is köszönöm a válaszát!

Válasz

Kedves Kérdező!

Több információra lenne szükség a kérdés megválaszolásához, pl szedett gyógyszerekről stb…

Kérem keresse fel kezelőorvosát!

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk