A fogorvos válaszol

Fog gyökér bent hagyása

T. Makrai

Jó napot ! Én azzal a kérdéssel fordulnék önhöz hogy 1 hete 2 bal alsó fogamat kivették. De viszont az egyiknél a gyökér egy része bent maradt . Holnapi napon mennem kell panoráma rögenre, és szerdai napon döl el hogy szájsebészet vagy a doktor kitudja e szedni. De viszont nem tudom hogy száj sebészeten ilyen esetben altatással vagy sima injekcióval kábítanak el. És hogy ilyenkor össze varják-e. Köszönöm előre is a válaszát!

Válasz

Kedves Timi!

A röntgen nélkül lehetetlenség megmondani, milyen módon lehet eltávolítani a betört foggyökeret. Azt, hogy kezelőorvosa milyen kezelést vállal el, helyette nem mondhatjuk meg. Mindenesetre akár ő, akár szájsebész kolléga látja el, általánosságban szólva helyi érzéstelenítésben végezzük ezeket a beavatkozásokat. Azt, hogy a sebet össze kell-e varrni, a gyökéreltávolítást végző  szakorvos fogja eldönteni.

Üdvözlettel

Dr Péntek-Gilicze Alexandra

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk