A fogorvos válaszol

Fog gyökér száma

Tisztelt Doktornő!Kb. 2 napja erős fogfájásom van. Sikerült behatárolnom, hogy melyik fogam az. Elmentem a fogászatra, ahol a röntgen elkészítése után a Doktor úr közölte, hogy az a fogam nem fájhat mert gyökér kezelt. Volt már olyan fogam, hogy egy helyett két gyökere volt a fogamnak, még az orvos is meglepődött. Lehet ennek a fogamnak is több gyökere van és csak az egyik lett kezelve? Most ott tartunk, próbálkozunk kitalálni melyik a rossz. De attól még a fájdalom marad és már nagyon nehezem viselem.

Válasz

Ha heves, lüktető fájdalmat érez, vagy hidegre fellépő heves reakciót, az egy élő fog fogbélgyulladásának tünete, ilyet  a „félig” gyökérkezelt fogak  csak nagyon ritkán okozhatnak, ugyanis a gyökérkezelés során a nem feltárt gyökércsatornák idege is elhal. Ha mélyen feszítő, ráharapásra, nyomásra fokozódó fájdalmat érez, akkor azt az egyik, akár korábban gyökérkezelt fog gyökércsúcsi gyulladása okozza. Ez vitalitás vizsgálattal és a fogak kopogtatásával legtöbbször tisztázható.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk