A fogorvos válaszol

Fog korona elvesztés

K. Annamaria

Tisztelt Doktor Úr/nő!

Két hónapja kèszítettek nekem egy csapos koronát. A mai napon egy teljesen puha normális ételt ettem és a fog csapostól kiesett. Azt szeretném kérdezni hogy ez normális – e hogy ennyi idő után ez megtörtént . És ebben az esetben mi a teendő ? Ez kinek a hibája mi a megoldás ra? Angliában elek és sajnos nincs most ellátás a kialakult helyzet miatt .
Köszönöm a választ előre is

Tisztelettel
Kiss Annamaria

Válasz

Kedves Annamária!

Sajnos nagyritkán előfordul, hogy egy solo korona ragasztása elenged. Ez nem feltétlenül a hibája valakinek.

Magyarországon a legtöbb magánrendelő garancitá vállal a protetikai munkák után. Ezek a beavatkozástól függően több éves intervallumot is jelenthetnek. Mindenképpen meg kell majd vizsgálni, hogy miért esett ki a korona? Pl.: elképzelhető, hogy eltört a gyökér, vagy túl rövid volt a csap, szóval sok minden lehet a háttérben.

Kérem keresse fel a beavatkozást végző kezelőorvosát.

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk