A fogorvos válaszol

Fog torlódás

K. Gergő

Tisztelt Doktorok, 2 hete voltam fogorvosnál, be lett tömve két bal hátsó alsó fogam, 1 hétig nem volt probléma, 1 hét után viszont feszítő állkapocs íny fog fájdalom jelentkezett, melegre ritkán harapásra fáj, ismét felkerestem az orvost, ismét panoráma röntgen, nyomás, hideg próba, a leg hátsó fogam elhalt, a kérdésem az lenne hogy ez nyomhatja e a többit, ezért fáj? Nincs bölcsesség fogam, tisztán látni a röntgen képen. Mi lenne a megoldás? Esetleg beáll e a helyére és meg szűnik a fájdalom idővel? Köszönöm előre is a választ!

Válasz

Tisztelt Kérdező!

Ha egy fog elhalt, viszont még szájban tartható, akkor gyökérkezelni kell, fájdalmának ettől kell szűnnie. Idővel így megszűnik a kopogtatási, ráharapási érzékenység, az, hogy érintett fogát hosszabbak érzi a többinél.

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk