A fogorvos válaszol

Fogágy gyulladás esetén a kihúzott fog után kezelik külön a gyulladást?

K. Péter

Tisztelt Dr. Úr/Nő

Azt szeretném megkérdezni, van egy kisőrlő fogam, ami már két éve önhibámból mozogni kezdett, és leépült a csontozata a fognak, a száj felől iny visszahuzódás is van.
Ez a fog nagyon mozog. Már már kocog hossz irányban is, és sajnos ideg szerű fájdalommal jár ha mozdul (enni abszolút nem lehet vele). Az íny is be van gyulladva, valamint ha megnyomom az arcom ott ahol az alsó állcsontba csatlakozhat a fog, érzem hogy fáj..és mozog már ott is. Feltételezem ezt valószínűleg már húzni fogják.
Ilyen esetben mikor baktériumokkal teli, gyulladásban van a fog nem látható része, közeledve a gyökércsúcshoz..és gyullad az íny is, kihuzzák a fogat? vagy gyulladt fogyágy esetében nem húznak rögtön? Illetve ha húzásra kerül a sor, közvetlenül a fog eltávolítását követően, csinálnak e a fogággyal valamit, elhalt szövet eltávolítás vagy egyéb..vagy rögtön adják a gézlapot amire rá kell majd harapni? Előre is köszönöm válaszukat.

Válasz

Kedves Kérdező!

Szájvizsgálat és a megfelelő röntgenek hiányában sajnos nem áll módunkban megválaszolni kérdését.

Megértését köszönjük!

Üdvözlettel:

dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk