A fogorvos válaszol

Fogágy

Tisztelt Doktorok! Január 11- én húztak 5 egymás melletti fogat az alsó állkapocsból elölről .Elkészült egy kivehető protézis, de nem tudom hordani, mert még mindig fáj mind az 5 kihúzott fog helye. Nagyon lassan húzódik a csont vissza, a fájdalom nem elviselhetetlen, és nem is látszik gyulladás, belülről viszont egyértelműen fáj a csont, a húzások helye. Ez ennyi idő után normális??? Mi lehet a probléma? Egy 65 éves nő vagyok. Köszönöm szépen a választ. Üdvözlettel:Kovács Ferencné Anikó

Válasz

Kedves Anikó!

Mivel a húzások helyén a sebgyógyulás, illetve a csontosodás hónapokig is eltarthat, így ezen idő alatt, főleg, ha a területet egy pótlás terheli jelentkezhetnek fájdalmak.

Mivel a húzott fogak helyén a csont egy része, ami addig tartotta a fogakat, fel fog szívódni, illetve a seb „összeesik” a gyógyulás ideje alatt, a viselt pótlást folyamatosan korrigálni kell. Ez ügyben kérem keresse fel kezelőorvosát.

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk