A fogorvos válaszol

Fogágybetegség

Fogágybetegséggel kezeltek el kellett távolítani három fogamat ( kisörlő, nagyörlő és egy metszőfog), az örlőfogak helyén nagyfokú a csont hiány. A fogak pótlása ilyen esetben csak csontpótlással és implantációval lehetséges? Vagy elképzelhető híd korona pótlás is? Ahol kezeltek ott kaptam egy 2300000 forintos ajánlatot miszerint az egyetlen jó megoldás az implantáció.

Válasz

Kedves Kérdező!

Kérdésére a teljes fogazati statusz ismerete nélkül sajnos nem tudunk válaszolni. Bármilyen pótlás tervezésekor tudnunk kell a maradék fogak számát, elhelyezkedését, a páciens harapási formáját. Továbbá kiemelten fontos a maradék fogak állapota, pl.: a koronai részek épek-e, vagy már tömöttek, vagy esetleg gyökérkezelt a fog. Parodontológiailag érintett pácienseknél különösen fontos a fogágy állapota, a páciens szájhigiénéje. Implantációs szempontból a csontkínálat határozza meg, milyen módon készülhet rögzített fogmű. Ezek, és még sok másik tényező befolyásolja azt, milyen pótlás készíthető.

Ami látatlanban is biztos, hogy teljes lemezes (kivehető) pótlás a fogak eltávolítása után mindenkinek készíthető, kérdés, mennyire fogja szeretni, illetve mennyire lesz stabil a készült fogmű.

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk