A fogorvos válaszol

Fogágybetegség

.

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!

Édesanyámnak fogágybetegsége van egy ideje. Néhány hónapja már fülcsengéstől szenved, amire sem a neurológián, sem fül-orr-gégészeten nem találtak magyarázatot.
Okozhatja-e a gyulladt, beteg fogínye?

Köszönettel:
Anett

Válasz

Kedves Anett!

A fogágybetegség gócnak számít, és mint ilyen, elég sok tünetben megnyilvánulhat.

Bevallom, én kétlem, hogy a fogágy állapota kapcsolatban lenne a fent leírt tünettel, ettől függetlenül feltétlen kezelni kell azt. Rendszerint a góc betegséghez kapcsolt tünetek esetében bizonyosságot, tehát hogy a feltételezett góc okozza a a panaszt kizárólag úgy tudunk szerezni, hogy megszüntetjük a gyulladást, és ha elmúlik a panasz, valószínűleg az okozta a bajt.

Amennyiben mindenképpen fogászat területén keresnénk a fülzúgás okát, én előbb vizsgálnám meg az állkapocs ízület állapotát, mint gyanakodnék a fennálló fogágybetegségre.

Üdvözlettel:

dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk