A fogorvos válaszol

Fogak

S. András

Jó napot a kis fiam nak tönkre mentek a tej fogai 2.5 éves a tejfogakat kikelhúzni, nics valami másmodszer hogy ne keljen kihuzniaz, nem fog neki fályni

Válasz

Tisztelt Kérdező!

A tejfogak szájban tartása nagyon fontos, mert ezek vezetik a maradófogak előtörését. Ezért szájban tartásuk szükséges, amíg csak lehet.  A szuvas tejfogakat meg kell próbálni töméssel ellátni, ha szükséges a gyökérkezelésüket is el kell végezni. De ezek kivitelezése ilyen pici gyerek esetében kérdéses altatás nélkül. Javaslom keressenek fel gyermekfogászatot, ahol a kisfiú először megbarátkozhat a rendelővel, a kezelő személyzettel, így később talán hagyni fogja a kezeléseket. 

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk