A fogorvos válaszol

Fogak kattogása

T. Mária

Kedves Doktornő/ Doktor Úr,
azzal fordulnék önhöz, hogy egy ideje már, pár hete a jobb metszőfogam melletti fogam kattogó hangot ad ki, ahogy a nyelvemmel megmozgatom, érzem, hogy mintha be és ki kattanna. Jártam fogorvosnál ugyanis nőnek a bölcsességfogaim, ott azt mondták, hogy nem mozog, illetve a szájsebészeten tegnap vették ki a bal oldali bölcsességfogamat. A jobb oldali bölcsességfogra pedig azt mondták, nem látják értelmét azt kivenni. Nem tudom a kattogás mitől lehet, de engem nagyoj kétségbeejt ~s zavar. A tükörben nem látok semmit ha megmozgatom a fogat, nem is fáj illetve az ínyem sem piros vagy érzékeny, soba nem vérzik, viszont a mai napon egy alsó bal oldali fogamon és éreztem a kattogás, kézzel megmozgatva kattogó habgot ad ki. A szájsebész azt mondta, ezzel inkább a fogszabályzásra kéne elmenni. Nem tudom, miért van ez, remélem, a fogaim nem moozognak, mert tényleg nem látszik úgy semmi.
Köszönöm előre is a válaszát.
Üdv. T. Mária

Válasz

Tisztelt Kérdező!

Javaslom, hogy készüljön egy friss panoráma röntgen felvétel, amennyiben fél évnél régebbi röntgenfelvétele van, vagy nincs felvétel egyáltalán. Ezzel egy személyes konzultáció során ellenőrizni tudjuk, hogy van-e csontleépülés a fogak körül, ami okozhatja a fogak fokozott mozgathatóságát illetve meg tudjuk tervezni az esetlegesen szükséges kezelést. Időpont egyeztetése céljából kérem keresse munkatársainkat!

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk