A fogorvos válaszol

Fogak tárolása későbbi csontpótláshoz

.

Tisztelt Doktor Úr!
Szeretnék érdeklődni, hogyan kéne eltárolni a kihúzott fogat, ha a csontpótlás csak a későbbiekben esedékes?
Válaszát előre is köszönöm!

Válasz

Kedves Kérdező!

Az eljárás, miszerint a korábban kihúzott fogakat használják fel későbbi csontpótlásra még eléggé gyerekcipőben jár. Alig pár study jelent meg a témában eddig, melyek nem adnak még hosszú távú eredményeket.

Elképzelhető, hogy 8-10 év múlva bevett eljárás lesz a fent leírt technika, de ma még nincs ennek kiforrott menete, ahogy a fogak tárolásának sem.

A legtöbb tudományos cikkben vagy nem térnek ki részletesen a fogak tárolására, vagy olyan fogakat használtak fel, amelyeket tulajdonosuk a polcon tárolt kis üvegben.

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk