A fogorvos válaszol

fogászati ct

M. Miletta

Üdvözlöm!
2 éve készült egy pótlásom és vannak időszakok amikor úgy érzem nagyon feszül a fog és íny környéke.Félévente járok kontrollra.Nemrég voltam vissza és készült panoráma és kis röntgen is Semmi probléma nem látszik rajta,valószínű csak az íny gyulladt be.Viszont elég kellemetlen és azon gondolkodom érdemes lenne e ct-t csináltatnom.Több mindent mutatna e ki mint a röntgen.Fontos lenne kizárnom a fog problémáját mivel nagyon hullik a hajam.Köszönöm válaszát.

Válasz

Kedves Kérdező!

CT felvétel nem alkalmas a pótlás és a fog kapcsolatának diagnosztizálására, mivel a pótlás fém része szórja a röntgensugarakat, torzítva ezzel a felvételt. Ilyen esetben a klinikai vizsgálat és szájüregi röntgenfelvétel készítése a leginkabb célravezető.

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk