A fogorvos válaszol

Fogászati góc, foltos hajhullás

B. Juhász

Tisztelt doktor úr/hőlgy.
Nekem egy olyan problémám lenne hogy kb 2 hónapja elég komoly szinten elkezdett foltokban hullani a hajam. A bal alsó rágófogamat tartottam bűnösnek, mivel közvetlen a fog alatt lett egy nagy dudor az állkapcsomnál, illetve a fogínyemnél is.. Voltam vele fogorvosnál, és itt jön a bökkenő. Nem húzta ki, hanem gyökérkezelte. Belerakott egy ideiglenes tömést. Azt mondta a dudor le fog menni, de sajnos több időpontot nem tud adni a korona virus miatt.. Reméli beválik az 1 alkalmas gyökérkezelés… Ezzel nincs is baj, úgy néz ki bevállt, és talán a hajam is visszanő de sajnos az ideiglenes tömésem kezd lassan kiesni. Most mi lenne a teendő? Időpontot nem tud adni amíg a járvány nem szűnik meg mert nem dolgozik. A kőrzetes fogászaton meg csak akkor látnak el ha nagyon fontos ( húzni kell)
Válaszát előre is köszönöm
Juhász Balázs

Válasz

Kedves Balázs!

Sajnos azt kell mondjam, jelenleg minden magyarországi fogászaton kizárólag akut ellátás lehetséges. Az ideiglenes tömés kiesése sajnos most nem minősül akut panasznak egészen addig, amíg a fog nem fáj. Fájdalom csillapítóra sem múló fájdalom esetén akut páciensként ellátható, addig sajnos nem. 

Ebben az esetben két lehetőség van: vagy kihúzzák a fogat, vagy esetleg visszazárják gyógyszerrel. Utóbbi kisebb beavatkozás, valószínűleg ezt fogják választani.

Nagyobb elváltozások esetén kifejezetten kedvező lehet a fognak, ha sokáig gyógyszeres tömés van benne.

Üdvözlettel:

dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk