A fogorvos válaszol

Fogászati röntgen

Tisztelt Doktor Úr

3 hete húzták ki az egyik ràgò fogamat. Diffúz hajhullás miatt mentem orvoshoz ez már sajnos nagyon rossz volt.
Önszántambòl elmentem egy teljes panoráma röntgenre ma.
Gondoltam úgy megyek vissza az orvosomhoz hogy lássa hol lehet még baj.
Feltöltöttem ez a képet egy fogászati csoportba…ahol azt a választ kaptam igen van még gócos fog plussz menjek el fül orr gégészhez is.
Nagyon nagyon megilyedtem.
Az orvosomhoz még nem a közeljövőben fogok menni…
Kèrem segítsen tudom nem lehet tàvgyògyìtàssal gyògyítani de mi làtható egy fogàszati röntgenen ami a màsik szakterületet is èrinti.
Nagyon vàrom vàlaszàt.
Köszönõm

Válasz

Kedves Kérdező!

Góctüneteket (úgy mint foltos hajhullás, egyes bőrkiütések, bőrelváltozások, ízületi fájdalmak, szem pirosodásával járó elváltozások) különböző területek betegségei okozhatnak, nem csak fogászati elváltozások. Azt pedig, hogy melyik góc okozza a tüneteket (amennyiben több góc is található), sajnos csak visszamenőleg lehet megmondani, miután az okot megszüntettük. Ezért amikor pl. egy bőrgyógyász vagy reumatológus indokoltnak látja a gócvizsgálatot, elküldi a pácienseket fogászatra, orr-fül-gégészetre, nőgyógyászatra/urológiára. Javaslom, hogy eredeti panaszával (amit nem biztos, hogy fogászati góc idéz elő) is keressen fel szakembert, azonban ha a panorama röngtenen valóban további gócok észlelhetőek, folytassa a fogászati vizsgálatokat és kezeléseket is!

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk