A fogorvos válaszol

Fogátültetés

C. Gábor Andor

Tisztelt Cím!

Külföldön élek, ahol egy nagyon érdekes fogászati kezelést végeztek rajtam, fogátültetést. A bal alsó hatos fogam egy gyökérkezelést követően kettértört, ki kellett húzni, a fogorvos implantátum helyett azt találta ki, hogy a kettővel mellette lévő, egészséges, de a nehezen tisztíthatóság miatt kihúzandónak ítélt bölcsességfogat ülteti át. Másfél hete volt a kezelés, magyar szakirodalma nemigazán van a témának, amely neten fellelhető, ezért nem tudom, hogy a fájdalom és a duzzanat ennyi idő után normális-e. Minden tanácsot és előírást betartottam, egyedül az antibiotikumot nem tudtam szedni, ugyanis a két fajta lehetséges antibiotikum közül az egyikre születésem óta allergiás vagyok, a másik pedig nagyon megviseli a gyomrot (Dalacin), két fajta probiotikummal is, és félő volt komolyabb mellékhatás kialakulása is. A fájdalom és a duzzanat „enyhén csökkenő” tendenciát mutat.

Segítségét köszönöm!

ÜDvözlettel:
G.

Válasz

Tisztelt Kérdező!

Elmondása alapján egy elég nagy műtéti területet érintő beavatkozáson esett át, aminek természetes velejárója a duzzanat és a fájdalom. Ha ezek csökkenő tendenciát mutatnak az általában jó jelnek vélhető. Azonban mindenképp javaslom, hogy keresse fel kezelőorvosát kontroll céljából, az átültetett fogat rendszeresen ellenőrizni kell. 

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk