A fogorvos válaszol

Fogba nőtt íny

V. Zsanett

Üdzözlöm !
Olyan kérdésem volna Önhöz ,hogy van egy bal felső 6-os fogam ,amit már 3x gyokerkezeltek ,2x építettek. Kb 9 hete a szülésem előtt megfajdult ez a fog ,így ki lett bontva a tomes és mondtak ,hogy ha alkalmam lesz rá menjek vissza majd huzasra.. nos ,én nagyon szeretnem megtartani ezt a fogamat ,viszont kb. Egy hete folyamatosan éreztem ,hogy van benne valami . Mikor belenéztem (körben van fog ,illetve épített rész. A közepén lett egy nagy lyuk ) lattam ,hogy belenőtt az ínyem . Szinte már majdnem kijön a fogból . Az volna a kerdesem ,hogy menthető -e vajon ez a fog még és ha igen , akkor hogyan ? Illetve ,hogy mennyire surgos ezt csináltatni ,hiszen a virus miatt az ember most nem szívesen mozdul ki sem a lakasbol (autoimmun beteg vagyok ) ? Milyen következménye lehet ,ha csak 1-2honap múlva jutok el csináltatni ?
Válaszát nagyon köszönöm .

Válasz

Kedves Kérdező!

Látatlanban sajnos nem tudom megválaszolni Önnek, hogy mit lehet csinálni a kérdéses foggal, a leírtak alapján még azt sem lehet megmondani, hogy egyáltalán tartható-e a fog?

Fentiek megválaszolásához egy szájvizsgálat, a fog megtekintése, illetve röntgenek, esetleg CT felvételre is szükség lehet.

Mivel nem tudom, hogy van-e elváltozás a gyökércsúcson, illetve, hogy a fog milyen állapotban van, sajnos azt sem tudom megjósolni, meddig maradhat ez a fog fájdalom nélkül.

Pontosat egy konzultáció alkalmával tudnék mondani Önnek!

Üdvözlettel:

dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk