A fogorvos válaszol

Fogciszta műtét után

Tisztelt Doktor Nő/Úr!Március elején volt egy fogciszta eltávolító műtétem, mellyel a gyökércsúcsból is távolítottak el egy darabot.Rá kb 3 hétre megjelent egy gennyzacskó az ínyemen, amely nyomásra kifakad, nem okoz fájdalmat.Fogorvosom szerint el kell távolítani a fogat, mert ha újra megműti csak 10% az esély, hogy nem újul ki újra a gyulladás.Előző évben a másik fogamon is volt ilyen jellegű ciszta, azt is megműtötték,azzal problémám nem volt.A felső első 2 fogamról van szó.Porcelán korona van az első 4 fogamon.Ezt ugye a foghúzás miatt el kell távolítani és újat kell csináltatni, orvosom szerint legalább 5 tagút, mivel 1 fogamat kihúzza.Kérdésem, hogy a másikkal, amit 1 éve műtött egy idő után nem-e merülhet fel ugyanez a probléma?Tényleg csak a fogeltávolítás és az új korona a megoldás?Illetve, hogy a fogeltávolítás után mikor lehetnek új fogaim, nem szeretnék sokáig „fogatlanul”lenni?Elnézést, ha nem pontosan fogalmaztam.Előre köszönöm szíves válaszukat!

Válasz

A kezelésekre nem reagáló makacs gyulladást okozó fogakat valóban indokolt eltávolítani, mivel ezek bakteriális gócnak számítanak. Ha ez a fog egy híd tartópillére, úgy a híd eltávolítása és újrakészítése, szükség szerint kiterjesztése szintén indokolt. A másik fogával kapcsolatban röntgenfelvétellel lehet eldönteni, hogy sikeres volt-e a korábbi műtét és várható-e a gyulladás kiújulása. Van lehetőség ideiglenes fogpótlás készítésére, ez ugyan plussz költséget jelent, de a sebgyógyulási idő és a híd elkészülése alatt nem szükséges fogatlannak maradnia!

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk